- 1 -

-
Auteur: Amy Fusselman

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans -
Cover van het boek '- 1 -' van Amy Fusselman
Uitgever Vassallucci
Uitgavejaar 2002
ISBN139789050003636
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

- 1 - is het vierde boek dat verscheen bij Dave Eggers - uitgeverij McSweeney's Books: na een door McSweeney's uitgeschreven verhalenwedstrijd, waarbij de inzenders zich strict aan het thema `electrical engineering on boats' dienden te houden, kwam Amy Fusselman als glansrijke overwinnaar te voorschijn. - 1 - gaat echter niet over `electricical engineering' en noch minder over `boats', maar is een zeer po√ętische en stijlvol geschreven korte roman over kinderwens en geboorte, afscheid en de dood. Het is een in korte paragrafen geschreven roman over de dood van de vader van de naar een kind verlangende hoofdpersoon: `Ik wil zwanger worden. Of preciezer uitgedrukt, ik wil niet sterven voordat ik kinderen heb gebaard.' - 1 - ontroert en verontrust, maar is bovenal een po√ętische meditatie over de diepste verlangens van een jonge vrouw.
Amy Fusselman woont en werkt in New York. Zij publiceerde reeds eerder in McSweeney's en treedt ook regelmatig op met auteurs die in McSweeney's publiceren. Ze is recent bevallen van haar eerste zoon, King.
`In slechts 96 bladzijden worden we geconfronteerd met de dood, met geboorte en wedergeboorte, en andere belangwekkende zaken. Ik begrijp niet hoe dat kan', Zadie Smith.

Bestellen

Bestel '- 1 -' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.