100 en 1 ideeën die de bouwkunst veranderden

-
Auteur: R. Weston

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Architectuur 444
Cover van het boek '100 en 1 ideeën die de bouwkunst veranderden' van R. Weston
Uitgever Thoth
Uitgavejaar 2011
ISBN139789068685824
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

- Een fascinerende kijk op de ideeên die de bouwkunst veranderden
- Naslagwerk met informatieve teksten en meer dan 300 prachtige foto's
- Een innovatieve benadering van de architectuurgeschiedenis

Dit inspirerende boek bespreekt de invloedrijkste ideeën die de architectuur hebben gevormd. Het is niet alleen een onderhoudende en beknopte geschiedenis van de bouwkunst, maar ook een fascinerend naslagwerk.

De hier besproken innovatieve concepten, technologieën, technieken en stromingen zijn ruwweg chronologisch geordend en tonen zo de ontwikkeling van de architectuur. Aan de hand van treffende illustraties en boeiende teksten wordt onderzocht wanneer elk idee is ontstaan en welke invloed het heeft uitgeoefend.

Tot de gepresenteerde ideeën horen onder meer: muren, ramen, koepels, gewapend beton, de klassieke bouworden, gangen, elektrisch licht, compositie, abstractie, minimalisme, universeel ontwerpen en computergestuurd ontwerpen.

Architect, landschapsontwerper en schrijver Richard Weston is hoogleraar aan de Welsh School of Architecture aan de Cardiff University. Hij is de auteur van de monografie Alvar Aalto, winnaar van de Sir Banister Fletcher Prize in 1995, en de definitieve monografie over de Deense architect Jørn Utzon. Andere boeken van zijn hand zijn The House in the Twentieth Century (2001; in vertaling verschenen bij THOTH: Het huis in de twintigste eeuw.

Bestellen

Bestel '100 en 1 ideeën die de bouwkunst veranderden' bij Bol.com € 12,5 3-5 werkdagen
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.