100 huizen 100 iconen

-

architectonische meesterwerken sinds 1900

Auteur: Dominic Bradbury

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Architectuur 394
Cover van het boek '100 huizen 100 iconen' van Dominic Bradbury
Uitgever Thoth
Uitgavejaar 2009
ISBN139789077699089
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In 100 huizen 100 iconen staan honderd van de belangrijkste en invloedrijkste woonhuizen van de afgelopen honderd jaar, ontworpen door iconen als Le Corbusier, Frank Lloyd Wright, Ludwig Mies van der Rohe en Gerrit Rietveld en moderne toparchitecten als Tadao Ando, Rem Koolhaas en Herzog & de Meuron.
Ondanks hun internationale karakter en stilistische variatie delen deze cultwoningen een opmerkelijke ge-voeligheid voor omgeving en context, een waardering voor materialen en lokale bouwtradities en een zorgvuldige integratie van de behoeften van de opdrachtgevers. Elk huis belichaamt echter ook een unieke benadering waardoor het in zijn tijd baanbrekend en radicaal was. Alle huizen hebben een eigen geschie-denis, en dit boek vertelt de vaak intieme verhalen van deze opmerkelijke gebouwen en hun architecten en opdrachtgevers. Talrijke prachtige foto's, tekeningen en plattegronden brengen de woorden tot leven en bieden de lezer gedetailleerde en heldere extra informatie.
Deze iconische huizen vertonen uiteenlopende stijlen als Arts and Crafts, Art Nouveau, Modernisme, Minimalisme en High-Tech; ze zijn afkomstig uit heel de wereld en bestrijken een tijdvak van meer dan een eeuw. Ze zullen studenten, professionals, designliefhebbers en iedereen die ervan droomt ooit een eigen huis te bouwen verbazen en inspireren.

Architectuurpublicist Dominic Bradbury schrijft regelmatig artikelen voor internationale kranten en designtijdschriften, zoals House & Garden, The Daily Telegraph, The Sunday Times en Wallpaper. Hij is de auteur van Barns, The New Country House en Mediterranean Modern.

Fotograaf Richard Powers heeft zich gespecialiseerd in architectuurfotografie met een voorliefde voor woonhuizen en interieurs. Hij was onder andere fotograaf voor Beyond Bawa en Tropical Minimal.

Bestellen

Bestel '100 huizen 100 iconen' bij Bol.com € 39,9 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.