100 jaar A.G.O.V.V.

-

1913-2013

Auteur: Rob Kruitbosch

Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Biografieën & Memoires 168
Cover van het boek '100 jaar A.G.O.V.V.' van Rob Kruitbosch
Uitgever Sportliteratuur Uitgeverij
Uitgavejaar 2013
ISBN139789460210099
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Al meer dan 100 jaar kleuren de Blauwen het sportieve en culturele leven in de hoofdstad van de Veluwe op geheel eigen wijze in. Ruim anderhalf jaar lang zijn Rob Kruitbosch en Joost Houtappels bezig geweest de bewogen geschiedenis van Apeldoorns meest succesvolle, meest aansprekende, meest spraakmakende en tegelijkertijd meest verguisde voetbalclub op papier te zetten.

Alles staat erin. Van het allereerste kampioenschap dat in 1916 gevierd werd met karnemelk en roomsoezen tot en met het onnodige einde van het lokale profvoetbal eerder dit jaar. Van Blauwen in het Oranjeshirt tot de bijna landstitels van 1942 en 1949. Van boerenkoolvoetballers tot BVO's in oprichting die nooit opgericht werden. Van gedenkwaardige trips naar Engeland, Joegoslavië en Brazilië tot de kroning tot 's lands beste amateurclub in 2002. Van 25.000 toeschouwers die alle stukjes berg en alle beetjes bos vulden om Abe Lenstra in Apeldoorn te zien voetballen in tot de eeuwige haat-liefdeverhouding met de 'krant'.
Tal van clubcoryfeeën uit verleden en heden komen aan het woord en halen herinneringen op aan hun eigen, onvergetelijke AGOVV-jaren. Lees hoe Jonas Beumer was getrouwd met AGOVV, hoe Joop Niezen op eigen kosten zijn keepertruien met blauwwitte manchetten liet breien in Den Haag en hoe local hero John Slijkhuis jarenlang raasde zonder rijbewijs... Hedendaagse toppers als Klaas-Jan Huntelaar, Dries Mertens, Nacer Chadli speelden zich op sportpark Berg en Bos uit de anonimiteit, terwijl boktorren, luchtkastelenbouwers en wijkraadleden vaak ongevraagd eveneens een rol voor zich opeisten in de onvoltooid verleden tijd.
Blijf eeuwig in balbezit met AGOVV, het beste dat Apeldoorn op voetbalgebied ooit geboden heeft! Uiteraard allemaal door een blauwe bril bekeken.U

Bestellen

Bestel '100 jaar A.G.O.V.V.' bij Bol.com € 34,95 Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.