100 jaar atletiek in Zwolle

-

de historie van av PEC 1910

Auteur: Steven ten Veen

Categorie:Geschiedenis & Politiek / Onderwerp: Biografieën & Memoires 217
Cover van het boek '100 jaar atletiek in Zwolle' van Steven ten Veen
Uitgever Uitgeverij WBOOKS
Uitgavejaar 2010
ISBN139789040076824
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

100 jaar Atletiekvereniging PEC 1910

Steven ten VeenOp 12 juni 1910 werd de voetbal- en atletiekvereniging PEC opgericht. Een voetbalclub met de naam PEC is er in Zwolle al lang niet meer, maar dankzij de atletiek is de naam Prins Hendrik Ende Desespereert Niet Combinatie voor de stad behouden gebleven. In 1974 besloten de atleten namelijk om de vereniging die voor een avontuur in het betaalde voetbal had gekozen en uiteindelijk via PEC Zwolle als naam FC Zwolle zou krijgen, te verlaten en als ‘AV PEC 1910’ verder te gaan.

Over de geschiedenis van honderd jaar atletiek bij PEC heeft Steven ten Veen een boek geschreven, waarin sporthelden als Wim Peters, de hink-stap-springer die aan drie Olympische Spelen meedeed en de Antilliaanse sprinter Raymond Heerenveen veel aandacht krijgen. Maar ook atleten die de top niet hebben gehaald, de indoorwedstrijden in de IJsselhal, de accommodatieproblemen, het recreatieve atletiek en nog vele andere interessante zaken passeren de revue.

Steven ten Veen (1943) was meer dan veertig jaar werkzaam in de journalistiek, waarvan de langste tijd bij de Zwolse Courant, waar hij onder andere chef van de sportredactie is geweest.

Bestellen

Bestel '100 jaar atletiek in Zwolle' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.