100 Jaar Tour De France

-
Auteur: Matthijs Linnemann

Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Fietsen & Wandelen -
Cover van het boek '100 Jaar Tour De France' van Matthijs Linnemann
Uitgever Strengholt United Media
Uitgavejaar 2003
ISBN139789058602022
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Op 1 juli 1903 gingen 60 coureurs van start voor een avontuur waarvan niemand de afloop kende. De eerste etappe van de eerste Tour de France voerde van Parijs naar Lyon over 467 kilometer. De renners reden over vaak slechte wegen op primitieve fietsen; alle reparaties moesten ze zelf uitvoeren. Honderd jaar later is de Tour het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld en een etalage van geavanceerde wielertechnologie. Duizenden officials, journalisten, sponsors en hoogwaardigheidsbekleders omringen de renners. Wat blijft is een loodzware krachtproef die nog net zo tot de verbeelding spreekt als in de eerste jaren.
In dit boek komt de Tourhistorie tot leven in bijzondere beelden en kleurrijke anekdotes over legendarische figuren. Zoals René Pottier, de bergkoning die in 1906 in een café een fles wijn achterover sloeg alvorens de etappe en de Tour te winnen; Wim van Est, die in 1951 in het ravijn van de Aubisque stortte en omhoog werd gehesen met aan elkaar geknoopte fietsbanden; Tom Simpson, die in 1967 het leven liet op de flanken van de Mont Ventoux; Joop Zoetemelk, de eeuwige tweede die in 1980 dan toch de Tour op zijn naam schreef; en Lance Armstrong, die een dodelijke ziekte overwon om terug te keren als superkampioen.
Het zijn personen aan wie wij ons graag spiegelen. Menselijk en herkenbaar in hun lijden, goddelijk in hun momenten van glorie. Dit historisch overzicht prikkelt het collectieve geheugen van alle wielerliefhebbers en doet uitzien naar de volgende honderd jaar Tour de France.

Bestellen

Bestel '100 Jaar Tour De France' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.