1000 paarden en een prins

-

memoires van Hans Eysvogel

Auteurs: H. Eysvogel, A. Buurman

Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Sportverhalen 333
Cover van het boek '1000 paarden en een prins' van H. Eysvogel en A. Buurman
Uitgever De Boekenmakers Bv
Uitgavejaar 2008
ISBN9077740376
ISBN139789077740378
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Zijn reportages over de races op Duindigt of van een springconcours in Rotterdam zijn legendarisch. Mede dankzij zijn typerende stemgeluid reisde Hans Eysvogel (1927) voor radio en televisie bijna de hele wereld af en sprak hij onder andere op de zestien Olympische Spelen die hij als verslaggever bezocht met diverse regeringsleiders en Nederlandse politici.

Ook met prins Bernhard onderhield Hans Eysvogel dankzij hun gezamenlijke interesse in de paardensport een meer dan goede relatie. Toch ging hij discussies met de prins niet uit de weg.

Zijn boek staat vol anekdotes over zijn jeugdjaren, zijn eerste kennismaking met de paardensport, zijn debuut bij de radio, hoe hij vanaf een renpaard als amateurjockey een live-radioverslag maakte van de race op Duindigt en het dramatische ongeval van de Poolse militaryruiter, wiens dood hij zelfs op foto vastlegde. Ook zijn gesprekken met de ministers van Landbouw en zijn aanvaringen met de diverse bestuurders binnen de hippische sport komen ruim aan bod.

Geschreven in de eigenwijze stijl van Hans Eysvogel, vol humor, dramatiek en vaak ook confronterend.

André Buurman (1952) is jaren verbonden geweest als freelance sportjournalist aan de Haagsche Courant en het paardenmagazine Draf- en Rensport en schrijft onder andere voor een golfmagazine.

Bestellen

Bestel '1000 paarden en een prins' bij Bol.com € 6,9 Uiterlijk 11 maart in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.