12 Merken, 13 ongelukken / druk 1

-
Auteur: KarelJan Alsem

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Bedrijfskunde 953
Cover van het boek '12 Merken, 13 ongelukken / druk 1' van KarelJan Alsem
Uitgever Noordhoff Uitgevers B.V.
Uitgavejaar 2010
ISBN139789001805814
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Vaak hebben we het niet door. Maar merken beïnvloeden ons dagelijkse koop- en consumptiegedrag. Merken roepen (onbewust) associaties op bij consumenten. Een merk is dan ook veel meer dan alleen een naam van een product of dienst. Wie een sterk merk weet te bouwen en dat goed weet te onderhouden kan dan ook veel geld verdienen. In de praktijk gaat dat echter lang niet altijd goed. Zelfs bij grote merken. En daar kan iedere marketeer van leren.

Waar in marketingboeken meestal succesverhalen aan bod komen, nemen de auteurs van 12 merken, 13 ongelukken juist enkele 'merkwaardige' missers onder de loep. Deze worden ingeleid door een theoretisch kader over marketing en de speciale posities die merkmanagement (branding) en communicatie daarin innemen. Op de bijbehorende website zijn filmpjes te vinden over de betreffende merken en bedrijven, die ingezet kunnen worden tijdens colleges. 12 Merken, 13 Ongelukken is prima te gebruiken in de hoofdfase van commerciële opleidingen of bij minoren over merkenmanagement/branding.

Alsem en Klein Koerkamp laten in dit boek zien hoe belangrijk en ook hoe kwetsbaar merken zijn. Het kost kapitalen om ze te bouwen - en nog grotere kapitalen om ze te herbouwen na een ongelukje. 12 merken, 13 ongelukken is dan ook een must read voor iedere marketeer die met zijn ambitieuze vingertjes aan zijn merk wil gaan zitten'. Eugène Roorda, Nederlands' bekendste reclameman en tevens schrijver en columnist.

Bestellen

Bestel '12 Merken, 13 ongelukken / druk 1' bij Bol.com € 19,95 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis.
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.