!321366131!Jos Weijmer

-
Auteurs: J.J. Weijmer, Jos Weijmer

Categorie:Thrillers & Fantasy / Onderwerp: Fantasy -
Cover van het boek '!321366131!Jos Weijmer' van J.J. Weijmer en Jos Weijmer
Uitgever Ardor House
Uitgavejaar 2009
ISBN9089360212
ISBN139789089360212
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Al meer dan 20 jaar illustreert Jos Weijmer fantasyboeken, tijdschriften en spelen. Nadat hij zich als kunstschilder op het magisch realisme toelegde rolde hij als vanzelf in de reclame- en spellendindustrie. Zo heeft hij illustraties gemaakt voor onder andere White Wolf, Carta Mundi en Pure Fantasy, terwijl hij als freelancer ook spelontwerpen en designs maakte voor onder andere de Rabobank, de Koninklijke Marine en Arcadis. Daarnaast is hij ook nog bezig als World Builder, Art Director en (Manu)Scriptdoctor.
Dit boek is met zijn 240 pagina's niet alleen een riant overzicht van het werk van Jos gedurende de afgelopen twintig jaar. De kunstenaar beschrijft ook openhartig hoe hij aan het begin van de jaren negentig in het vaderlandse sciencefiction en fantasy wereldje terecht kwam. Terwijl zijn werkzaamheden voor de vaderlandse tijdschriften en fanzines op een laag pitje kwamen te staan, produceerde hij drie stripverhalen waarvan twee in albumvorm verschenen zijn.
VLAGEN VAN GRIJS is dan ook niet alleen een rijk gevuld artbook, maar beschrijft tevens deels de vaderlandse sciencefiction en fantasy (fan) wereld in de vroege jaren negentig, haar sluimering in de jaren daarna en de wederopleving van het genre enkele jaren geleden.

Bestellen

Bestel '!321366131!Jos Weijmer' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.