Al mijn later is met jou

-
Originele titel: Dunkel War'S Der Mond Schien Helle


Categorie:Kind & Jeugd / Onderwerp: Poëzie, Rijmpjes & Versjes 45
Cover van het boek 'Al mijn later is met jou'
Uitgevers Querido Kinderboeken, Querido Kinderboek
Uitgavejaar 2004
ISBN9045101491
ISBN139789045101491
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Een nieuwe, fleurig geïllustreerde poëzieschatkist voor op school en thuis
De oorspronkelijk door Rotraut Susanne Berner samengestelde bundel heeft in Duitsland dezelfde status als Als je goed om je heen kijkt in Nederland. Edward van de Vendel respecteerde een deel van Berners keuze, maar verving het overgrote deel door Nederlandse poëzie.
Gerenommeerde en gelegenheidsdichters (Guido Gezelle, Ernst Jandl, Remco Ekkers, Toon Tellegen, Wiel Kusters, Ted van Lieshout, Christian Morgenstern, Joke van Leeuwen, Daniël Billiet, André Sollie, Johanna Kruit, Erich Kästner, Annie M.G. Schmidt en nog vele anderen) vormen een vrolijke en bonte groepsfoto. In hun midden staan Berner, met haar scherp geslepen kleurpotloden, en Edward van de Vendel, zelf gefêteerd schrijver van serieuze poëzie en van vrolijke versjes (Superguppie!). Met z´n allen maakten ze een groot en kleurrijk dik poëzieboek.
Klankrijmen, spelletjes, raadselgedichten, het zoete kinderleven, dier- en natuurgedichten, piekergedichten en, natuurlijk, liefdesgedichten. Voor ieder iets wils!
De samensteller
Edward van de Vendel (1964) is veelzijdig en veelgelauwerd. Dit najaar is hij nadrukkelijk aanwezig met zijn nieuwe kinderboek Gloeiende voeten, zijn prentenboek Anna Maria Sofia en de kleine Cor, en het succes van zijn versjesbundel Superguppie (Woutertje Pieterse Prijs en Zilveren Griffel 2004).
De illustrator
Rotraut Susanne Berner (1948) heeft veel succes met haar voorleesboekjes over Kareltje, en is natuurlijk een gevierd illustratrice. Dit boek kreeg een Vlag en Wimpel in 2005 voor de illustraties.

Bestellen

Bestel 'Al mijn later is met jou' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.