Auschwitz 13917

-

en andere moordzaken



Categorie:Geschiedenis & Politiek / Onderwerp: Oorlog & Vrede 193
Cover van het boek 'Auschwitz 13917'
Uitgevers Just Publishers, Veltman Distributie inzake Just Publishe
Uitgavejaar 2011
ISBN139789089751805
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In dit boek biedt oud-politiecommissaris Jan Blaauw de lezer een onthullende kijk in de keuken van de politie bij aantal geruchtmakende moordzaken. Wat beweegt iemand om een moord te plegen? Hoe gaat hij te werk? Welke tactieken en technieken gebruikt de politie om de dader(s) van een moord te achterhalen? Hoe blijven politiemensen gemotiveerd ondanks forse tegenslagen die zij bij het onderzoek kunnen incasseren? Hoe spannend is een echt moordonderzoek eigenlijk?

Het antwoord op deze en andere vragen over het misdrijf moord is te vinden in Laatste rit van een taxi-chauffeur. Uit de vele geruchtmakende moordonderzoeken waaraan oud-hoofdcommissaris Blaauw leiding gaf, maakte hij een selectie. Duidelijk en bondig gaat hij in op wijze van aanpak en de uitvoering van die onderzoeken, waarbij betrokkenheid, geduld, vasthoudendheid en geluk belangrijke voorwaarden zijn om een dader op te sporen. Zijn boek geeft " vooral ook door de boeiende en betrokken schrijfwijze " de lezer een breed inzicht in de specifieke aanpak van moordonderzoeken. Zo leert de nieuwsgierige lezer hoe een moord vaak door middel van de kleinste details kan worden opgelost.

J.A. Blaauw is Nederlands bekendste oud-politiecommissaris. Zo zorgde hij, samen met Peter R. de Vries, voor heropening van de Puttense moordzaak. Na zijn studies Cultuurwetenschappen en Japans reisde Jan Blaauw een aantal jaren als backpacker over de wereld. Jan Blaauw werkt als freelance journalist en schreef verschillende boeken.

Bestellen

Bestel 'Auschwitz 13917' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.