Benjamin Samuel Bolomey 1739-1819

-

een Zwitsers schilder aan het hof van stadhouder Willem V

Auteur: Onbekend

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Beeldende kunst 36
Cover van het boek 'Benjamin Samuel Bolomey 1739-1819' van  Onbekend
Uitgever Waanders
Uitgavejaar 2002
ISBN9040095795
ISBN139789040095795
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Benjamin Samuel Bolomey was een vooraanstaand portretschilder uit de tweede helft van de 18de eeuw. De kunstenaar werd geboren in Zwitserland en zijn opleiding genoot hij in Parijs. Desondanks werkte hij decennia lang als hofschilder van stadhouder Willem V in Den Haag. Hij hield zich niet alleen bezig met het schilderen van portretten, maar ook met zinnebeeldige voorstellingen. Tevens ontwierp hij prenten en penningen. Zijn Franse manier van schilderen maakte Bolomey bijzonder populair onder de welgestelde elite en leden van de adel, die hem veelvuldig verzochten hun beeltenissen voor het nageslacht vast te leggen.
In deze publicatie, die een nieuw licht werpt op de betekenis van Bolomey en een overzicht geeft van zijn complete oeuvre, wordt tevens uitvoerig ingegaan op het Den Haag van de 18de eeuw en het stadhouderlijk hof van Willem V. De vooraanstaande positie die Bolomey in de Haagse kunstwereld innam en zijn contacten met het stadhouderlijk hof vormen daarbij de leidraad.
Dit eerste boek over Benjamin Samuel Bolomey zal bijdragen aan de brede herwaardering van een van de voornaamste 18de-eeuwse portretschilders.

Bestellen

Bestel 'Benjamin Samuel Bolomey 1739-1819' bij Bol.com € 7,9 Uiterlijk 21 augustus in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.