Cassette vrouwelijke spanningsauteurs 2009

-
Auteur: Diversen

Categorie:Thrillers & Fantasy / Onderwerp: Literaire thrillers -
Cover van het boek 'Cassette vrouwelijke spanningsauteurs 2009' van  Diversen
Uitgevers Geus De, De Geus Spanning
Uitgavejaar 2009
ISBN9044509276
ISBN139789044509274
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Unieke cassette met 4 succesvolle Scandinavische thrillers van 4 prominente vrouwelijke Scandinavisch auteurs. Deze schrijvers kunnen zich literair zeker meten met de klassiekers van Sjöwall en Wahlöo die in de zeventiger jaren hun hoogtepunt beleefden.

Inhoud:

1. Liza Marklund - Paradijs
Annika Bengtzon wordt gebeld door een vrouw die aandacht eist voor haar stichting Het Paradijs, een hulporganisatie voor bedreigde mensen. Niet veel later krijgt Annika een wanhopige Bosnische vrouw aan de lijn die op de vlucht is voor een Servische moordenaar en informatie heeft over twee lijken die in de haven van Stockholm zijn gevonden. Annika Bengtzon, tijdelijk werkzaam als bureauredacteur, pakt haar werk als misdaadverslaggeefster weer op.

2. Reggie Nadelson – Heelhuids
In opdracht van een verzekeringsmaatschappij reist detective Artie Cohen naar Parijs. Zijn vriendin Lily is hem vooruitgereisd. Artie is op zoek naar de persoon die zich uitgeeft voor de enkele maanden eerder overleden Levesque en een grote som geld heeft geprobeerd op te nemen. Nog voor Artie in Parijs gearriveerd is, ligt Lily op het randje van de dood in een ziekenhuis. Ze is vreselijk toegetakeld. Artie ontfermt zich ook over deze zaak en legt steeds meer verbanden bloot.

3. Karin Alvtegen – Voortvluchtig
Sinds ze op haar achttiende het ouderlijk huis ontvluchtte, leeft Sybilla op straat. Soms lukt het haar een nacht in een hotel door te brengen, op kosten van een zakenman op doorreis. Als haar laatste weldoener beestachtig vermoord wordt aangetroffen op zijn hotelkamer, is Sybilla de hoofdverdachte. Ze duikt onder, maar de politie zit haar op de hielen. Ook bij een tweede moord wijzen alle sporen naar Sybilla.

4. Fred Vargas – De man van de blauwe cirkels
Jean-Baptiste Adamsberg staat bekend om zijn ondoorgrondelijke maar succesvolle werkwijze. Die bestaat uit dromen, lopen, staren en eindeloos tekeningetjes maken. Dit tot irritatie van zijn collega Danglard, die zich juist laat leiden door de ratio, aanwijzingen en feiten. Commissaris Adamsberg raakt geïntrigeerd door de blauwe krijtcirkels die her en der in Parijs op straat worden getekend.

De tekenaar laat in de cirkel een voorwerp achter: een leeg blikje, een badmuts of een dode muis. Volgens Adamsberg ademen de cirkels wreedheid uit. Een psychiater die hij raadpleegt, bevestigt hem dat de cirkeltekenaar geobsedeerd is door de dood …

Bestellen

Bestel 'Cassette vrouwelijke spanningsauteurs 2009' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.