De betekenis van levensverhalen / druk 1

-

theoretische beschouwingen en toepassingen in onderzoek en praktijk

Auteurs: L. Mies, Ernst Bohlmeijer

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Psychologie 358
Cover van het boek 'De betekenis van levensverhalen / druk 1' van L. Mies en Ernst Bohlmeijer
Uitgever Bohn Stafleu van Loghum
Uitgavejaar 2006
ISBN9031348740
ISBN139789031348749
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Levensverhalen voorzien in een steeds grotere maatschappelijke behoefte, getuige de opkomst van weblogs, de talloze autobiografie├źn en therapeutische toepassingen. Reflecteren op het eigen leven kan troost bieden, kan ouderen en jongeren helpen omgaan met beperkingen, en kan bijdragen aan zingeving en goed sociaal contact. De levensverhalen zelf zijn een rijke bron voor bijvoorbeeld medici, hulpverleners, loopbaanbegeleiders en mantelzorgers.
De betekenis van levensverhalen laat zien dat levensverhaalmethoden een plaats in de gezondheidszorg verdienen. Een gezondheidszorg die aan de verhalen voorbijgaat, wordt een kil instituut waarin veel mensen zich niet herkend en erkend voelen.
Naast een brede theoretische uiteenzetting bevat dit boek vele toepassingen van het werken met levensverhalen in wetenschappelijk onderzoek en in de klinische praktijk. Deze bundeling van interdisciplinaire inzichten geeft op unieke wijze de stand van zaken weer in de kennis over levensverhalen en levensverhaalmethoden.

Psychologen en ethici, ergotherapeuten en schrijfdocenten: tientallen auteurs belichten in dit boek de betekenis van levensverhalen voor menswetenschappen, zorg en welzijnswerk. Ze beschrijven hoe levensverhalen tot stand komen, welke rol herinneringen hierbij spelen en hoe de verhalen het zelfbeeld en de toekomstverwachtingen kunnen bepalen.
De solide achtergrond van de auteurs zorgt voor een duidelijke wetenschappelijke grondslag. De prettige schrijfstijl en de verwijzingen naar de praktijk maken van De betekenis van levensverhalen een bron van inspiratie voor iedereen die werkt of gaat werken met levensverhalen.

Bestellen

Bestel 'De betekenis van levensverhalen / druk 1' bij Bol.com € 67,95 Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.