De Butleriaanse Jihad / 1 Jihad

-
Auteurs: Brian Herbert, Kevin J. Anderson

Categorie:Thrillers & Fantasy / Onderwerp: Science Fiction -
Cover van het boek 'De Butleriaanse Jihad / 1 Jihad' van Brian Herbert en Kevin J. Anderson
Uitgevers Uitgeverij M, Samenw. Uitgeverijen Meulenhoff Boekerij
Uitgavejaar 2002
ISBN9022531503
ISBN139789022531501
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Een nieuw begin voor de meest veelomvattende heelalsaga aller tijden - de never ending story van de legendarische zandplaneet... Duin.
Na de trilogie Voorspel tot Duin - vorig jaar afgerond met Huis Corrino - die het vervolg is op de oorspronkelijke Duin-sage van Frank Herbert, wordt de Duin-saga wederom uitgebreid met een nieuwe trilogie: De Butleriaanse Jihad. Ditmaal hebben Brian Herbert en Kevin J. Anderson gekozen voor een periode die zich in Duins verre verleden bevindt.
Het verhaal speelt zich af tienduizend jaar voor de gebeurtenissen in Duin. Het keizerrijk maakt een gouden tijdperk door. Na de ontdekkingen van de grote wetenschapper Holzmann is de ruimte in hoog tempo gekoloniseerd en is onmiddellijke communicatie met elk willekeurig punt in de ruimte mogelijk. Maar het blijft niet lang rustig. De grote leiders van het imperium zijn onsterfelijk gemaakt nadat hun brein is overgezet in een cyborglijf. Planeet na planeet wordt onder hun controle gebracht en aangesloten op een reusachtig, planetenoverkoepelend computersysteemsysteem. Totdat het systeem zelf bewustzijn krijgt en het tijdperk van machineoverheersing zijn hoogtepunt heeft bereikt. Toch is niet alles verloren. Op een aantal planeten wordt nog verzet geboden door een aantal dappere families - waaronder ook de verre voorvader van het later zo roemruchte geslacht Atreides.
Jihad is het eerste deel van een trilogie over een meedogenloze oorlog tussen mens en machine, een verhaal vol tragedie, menselijk drama, verraad en complotten, een strijd om het voortbestaan van de mens tegen de adembenemend gedetailleerde achtergrond van Frank Herberts Duin-universum. Aan de orde komt het ontstaan van talloze facetten van Herberts wereld die de oorspronkelijke trilogie tot de beroemdste en bestverkochte SF-klassieker aller tijden hebben gemaakt.
Zo maakt u kennis met de voorvaderen van de Vrijmans en hun vlucht naar de planeet Arrakis; het begin van de vete tussen de Grote Geslachten Harkonnen en Atreides; het ontstaan van de beroemde scholen van Ginaz, de Mentats, de Bene Gesserit en de Suk dokters; het aan de macht komen van het Geslacht Corrino; en nog veel, heel veel meer.

Bestellen

Bestel 'De Butleriaanse Jihad / 1 Jihad' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.