De dood, een metgezel voor het leven

-

niet bang zijn van de leegte

Auteur: Frans Goetghebeur

Categorie:Religie & Esoterie / Onderwerp: Religies 80
Cover van het boek 'De dood, een metgezel voor het leven' van Frans Goetghebeur
Uitgevers Academic & Scientific publishers, Frans Goetghebeur
Uitgavejaar 2005
ISBN9077155724
ISBN139789077155721
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De dood, een metgezel voor het leven In dit boek worden de grenzen van het leven verkend. Geprikkeld en geïnspireerd door uitspraken en gedachten van grote westerse en oosterse denkers, en in samenspraak met Lama Karta, beschrijft de auteur alle fasen die we zoal doorlopen: leven, dromen, slapen, mediteren, sterven en geboren worden. Wat houdt ons al die tijd zoal bezig en waar willen we naar toe? Weten we echt wel wat het betekent te sterven en is het wel nodig dit te beseffen? Kun je ooit klaar zijn voor de ontmoeting met de dood? Wat is hier de meerwaarde van het boeddhisme? De aandacht wordt gevestigd op de praktische raadgevingen die de meesters aanreiken en die wonderwel aansluiten bij de bevindingen van eigentijdse psychologen, wetenschappers en verzorgers. De reis die de lezer zal ondernemen leidt langsheen wonderbaarlijke personen en gebeurtenissen en brengt ons terug bij onszelf, daar waar we niet meer bang zijn voor de leegte, daar waar de kleuren van het leven helder stralen.

De dood, een metgezel voor het leven is allerminst een somber boek. Het biedt veeleer hoop en begrip in een tijd die de grote levensvragen al te vaak uit de weg gaat of vernauwt tot een zuiver technisch gegeven. Mensen die met de dood geconfronteerd worden - wij allemaal dus - beseffen instinctief dat sterven onlosmakelijk verbonden is met de manier waarop we leven. Een boek over levenskunst.

Frans Goetghebeur is voorzitter van de Boeddhistische Unie van België. Hij studeerde Romaanse talen en werkte jarenlang in het middelbaar onderwijs. Daarnaast vertaalde hij meerdere boeken van Lama Karta en ijvert hij voor een interlevensbeschouwelijke dialoog. Hij is medeauteur van diverse publicaties met betrekking tot multiculturele educatie, geweldloosheid en boeddhistische filosofie.

Bestellen

Bestel 'De dood, een metgezel voor het leven' bij Bol.com € 15,9 Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.