De lift op piazza Vittorio

-

een satire

Auteur: A. Lakhous

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans -
Cover van het boek 'De lift op piazza Vittorio' van A. Lakhous
Uitgever Dutch Media uitgevers
Uitgavejaar 2009
ISBN9049950558
ISBN139789049950552
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Zoals alle grote Europese steden is ook Rome een smeltkroes van culturen. Nergens wordt dat duidelijker geïllustreerd dan in de flatgebouwen rond piazza Vittorio. Geboren Romein, geïmporteerde noorderling en zuiderling, immigrant, toerist en student wonen dicht op elkaar aan het kleine plein, en de spanningen die voortkomen uit onbegrip en intolerantie kunnen hoog oplopen. Maar als op een dag het lijk van 'de Gladiator', draaideurcrimineel en schrik van het flatgebouw, in de lift wordt gevonden, komt alles pas werkelijk tot een kookpunt.
Iedere bewoner heeft een andere theorie over de moord, en alle vingers wijzen naar elkaar, maar over één ding zijn ze het eens: Amedeo, die door de politie is aangewezen als de schuldige, is juist de enige die het niet kan zijn. Want Amedeo is – tja, wie ís Amedeo eigenlijk?
De lift op piazza Vittorio neemt een multicultureel misverstand als basis voor scherpe maatschappijsatire. Elf flatbewoners vertellen over de moord in hun lift, hun mening over de door de politie verdachte Amedeo, en over wie zijzelf verdenken. Dat ze daarbij meer van zichzelf laten zien dan van de ware toedracht, sleept de lezer mee in de culturele misverstanden, vooroordelen en persoonlijke vetes die deze microkosmos tot een spiegel van de rest van de wereld maakt.

De lift op piazza Vittorio is de tweede roman van Amara Lakhous en werd bekroond met de Ralcamare-Leonardo Sciacia Literary Award en de prestigieuze Italiaanse Flaiano-prijs.

Bestellen

Bestel 'De lift op piazza Vittorio' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.