De lijfeigenen

-
Auteur: M. Knecht

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Literatuur overig 749
Cover van het boek 'De lijfeigenen' van M. Knecht
Uitgevers Uitgeverij Aspekt B.V., Aspekt B.V., Uitgeverij
Uitgavejaar 2007
ISBN9059115589
ISBN139789059115583
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In de gruwelnacht van 4 oktober 1942 werden vele, door de nazi's geronselde, jonge vrouwen per trein vanuit de Sovjet-Unie naar Duitsland versleept om daar als slavinnen te werken. Tegelijkertijd belandden duizenden Nederlandse mannen in de Arbeitseinsatz.
Deze roman beschrijft hoe twee wildvreemde mensen uit een totaal verschillende cultuur elkaar in hetzelfde werkkamp ontmoeten, waar zij elkaar de liefde verklaren - in de taal van de vijand.
Na de bevrijding keren de Hollandse mannen naar huis terug. De jonge, Oekraïense vrouw staat voor de keuze. Met een man mee naar het onbekende, maar vrije Nederland of terug naar huis waar de familie wacht én het Stalinistische regime. De twee geliefden wagen samen de sprong naar een nieuwe toekomst vol Russische melancholie.
Dit menselijke verhaal wordt verteld door de dochter. Zij beschrijft op indringende wijze haar tijd als kind, haar adolescentie en het volwassen worden met een moeder die niet in staat is het verleden te vergeten noch te vertellen.

Bestellen

Bestel 'De lijfeigenen' bij Bol.com € 19,95 2 - 3 weken
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.