De liturgie begrijpen / druk 1

-
Auteur: P. Clerck

Categorie:Religie & Esoterie / Onderwerp: Theologie 2272
Cover van het boek 'De liturgie begrijpen / druk 1' van P. Clerck
Uitgevers Uitgeverij Acco, Acco Uitgeverij
Uitgavejaar 2010
ISBN139789033478536
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De titel van dit boek, DE LITURGIE BEGRIJPEN, roept bij sommigen wellicht vragen op. Wat valt er te begrijpen aan de liturgie? Heeft die onophoudelijk herhaalde opeenvolging van woorden en gebaren werkelijk een betekenis? Kan men bovendien beweren dat die 'inzichtelijk' is?
Paul De Clerck maakt in dit boek duidelijk dat de liturgie veel inzichtelijker is dan men gewoonlijk aanneemt. Ze bevat meer auditieve, visuele en ervaringsgerichte rijkdommen dan men haar doorgaans toedicht. De Clerck wil dan ook het begrip van de liturgie ontwikkelen, en dit in de dubbele betekenis van het woord. Hij wil de liturgie begrijpelijk maken voor wie erin geïnteresseerd is, maar hij wil tevens aantonen dat de liturgie, eens men haar met sympathie beschouwt, inzichtelijk is.
DE LITURGIE BEGRIJPEN is zowel inleidend als reflexief. Het geeft kennis door en het zet aan tot nadenken. Het boek is in een zeer vlotte en persoonlijke stijl geschreven, met concrete praktijkvoorbeelden die de inhoud herkenbaar maken. Daarom zal dit boek graag gelezen worden door al wie aanspreekbaar is voor de schoonheid en het belang van de liturgie in het geloofsleven van de Kerk.

Bestellen

Bestel 'De liturgie begrijpen / druk 1' bij Bol.com € 25,45 Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.