De lucht van zout en teer

-
Auteur: Chantal van Dam

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans 5144
Cover van het boek 'De lucht van zout en teer' van Chantal van Dam
Uitgevers Nijgh & Van Ditmar, Uitgeverij, Singel Uitgeverijen, Nijgh & Van Ditmar
Uitgavejaar 2009
ISBN139789038891293
TaalNederlands
TypeDigitaal boek

Samenvatting

De nieuwe roman van Chantal van Dam speelt zich af tegen de achtergrond van vangstquota en visfraude. De jonge, Amsterdamse biologe Ilse Versluijs gaat als visserijspecialist aan de slag bij de Controledienst van Landbouw en Visserij, een instantie die zich dankzij het spreidingsbeleid van de Rijksoverheid in Zuid-Limburg bevindt, ver van de plaats van delict. Ilse ondergaat er een cultuurshock in een omgeving vol dansmariekes en dweilorkestjes, maar vooral door de bureaucratie en een tweeslachtig visserijbeleid. Zelfs de liefde voor haar vriend en zijn dochtertje staat op het spel.
Heel spannend wordt het als Ilse de confrontatie moet aangaan met de noeste schippers uit Urk en Arnemuiden, voor wie het woord vangstbeperking als vloeken in de kerk klinkt.
De lucht van zout en teer is een onthullende roman over de mores in de Nederlandse visserijwereld en de hete adem van Brussel, maar ook het verhaal van een jonge vrouw die zich in een mannenbolwerk staande moet houden. Chantal van Dams ironische stijl zorgt ervoor dat er op elke pagina veel te genieten valt, ook voor lezers die hun voeten liever op het droge houden.

Geschikt voor: Alle e-readers te koop bij bol.com (of compatible voor PDF of ePub). Telefoons en tablets met Google

Bestellen

Bestel 'De lucht van zout en teer' bij Bol.com € 7,99 Direct beschikbaar
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.