De maakbare mens

-

tussen fictie en fascinatie

Auteurs: Bert-Jaap Koops, Christoph Luthy

Categorie:Kind & Jeugd / Onderwerp: Informatieve boeken 1040
Cover van het boek 'De maakbare mens' van Bert-Jaap Koops en Christoph Luthy
Uitgever Bert Bakker
Uitgavejaar 2009
ISBN139789035134393
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

We zijn op vele manieren bezig om mensen te perfectioneren. Dit gaat van dna-onderzoek, plastische chirurgie, gekweekt lichaamsweefsel en embryoselectie tot cyborgs en het streven naar onsterfelijkheid. In De maakbare mens brengen wetenschappers hun fascinatie voor 'de maakbare mens' tot uiting, zowel vanuit de natuurwetenschappen als vanuit de sociale en geesteswetenschappen. Aan bod komen onder meer biologie, materiaalkunde, genetica, kunstmatige intelligentie, filosofie, geschiedenis, gezondheidseconomie, technieksociologie, recht en literatuur.
Hoe ver is de wetenschap nu; wat kunnen we verwachten voor de toekomst? Wat moeten we van deze ontwikkelingen vinden? Bestaat er wel zoiets als 'de maakbare mens'? Waarom zijn we zo gefascineerd door techniek die sleutelt aan het menselijk bestaan? Wordt het debat over de maakbare mens gebaseerd op feiten of op fictie? En wie of wat bepaalt of er grenzen moeten zijn aan maakbaarheid?
De maakbare mens biedt in breedte en diepte een unieke analyse van deze thematiek en is onmisbaar voor iedereen die wil nadenken en meediscussiƫren over de toekomst van de mens.

Geschikt voor: 12 jaar en ouder

Bestellen

Bestel 'De maakbare mens' bij Bol.com € 6,9 3-4 werkdagen
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.