De macht van de maitresse

-

hoe passie en politiek de laatste prins van Conde fataal werden

Auteur: Rene Diekstra

Categorie:Geschiedenis & Politiek / Onderwerp: Biografieën & Memoires 189
Cover van het boek 'De macht van de maitresse' van Rene Diekstra
Uitgevers Karakter Uitgevers B.V., Karakter Uitgevers NF-NL, Karakter Interactive, Karakter Uitgevers Bv
Uitgavejaar 2011
ISBN139789061127505
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Was het moord? Of zelfmoord?

Op 27 augustus 1830 werd Louis Henri Joseph, hertog van Bourbon en de laatste prins van Condé, dood in zijn slaapkamer aangetroffen. Opgehangen aan de spanjolet van een raam. Daarmee begon een raadsel dat tot op de dag van vandaag onopgelost is gebleven. Hoewel zijn maîtresse de barones van Feuchères altijd categorisch heeft ontkend iets met de dood van haar minnaar van doen te hebben gehad, werd ze al spoedig van actieve betrokkenheid beschuldigd. Twee jaar lang was ze het middelpunt van strafrechtelijk onderzoek en civiele processen. Maar veroordeeld werd ze nooit.
Toch is ze als femme criminelle de geschiedenis ingegaan.

Maar is zij werkelijk het minnares-monster geweest waarvoor zovelen haar hielden en tot op de dag van vandaag meestal nog houden? Wie was de barones van Feuchères eigenlijk, die geboren werd als Sophie Dawes, en in bittere armoede opgroeide in een gezin in Engeland, op het eiland Wight?
Die het schopte tot barones in een vreemd land en daar jarenlang intensieve contacten onderhield met de belangrijkste en machtigste mannen en vrouwen van haar tijd. Die mede-erfgenaam werd van een van de grootste vermogens die Frankrijk in die tijd kende. En vooral: waarom is het werkelijke, het gehele verhaal van de gebeurtenissen voorafgaande aan en tijdens die noodlottige augustusmaand van 1830 nooit verteld?

Bestellen

Bestel 'De macht van de maitresse' bij Bol.com € 7,5 Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.