De machtige filosoof

-

een andere geschiedenis van de antieke wijsbegeerte

Auteur: Hans Dijkhuis

Categorie:Religie & Esoterie / Onderwerp: Filosofie 617
Cover van het boek 'De machtige filosoof' van Hans Dijkhuis
Uitgevers Uitgeverij Boom, Uitgeverij Boom, Boom
Uitgavejaar 2007
ISBN9085063752
ISBN139789085063759
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De machtige filosoof is een prachtig historisch overzicht van de filosofie tijdens de Griekse oudheid, met bijzondere aandacht voor de minder bekende filosofen. Het doorbreekt het eenzijdige beeld van de wereldvreemde filosoof die zich in alle rust wijdt aan de theorie.

Dit boek geeft een onalledaags beeld van de politieke activiteiten en contacten van filosofen in het antieke Griekenland. In die tijd verbleven veel meer filosofen dan alleen Aristoteles en Plato aan vorstenhoven. De politieke aardverschuiving die optrad na de bloei van de democratie in Athene wordt uitvoerig geanalyseerd. De auteur bespreekt aan de hand van tal van voorbeelden en anekdotes de vele ontmoetingen tussen koningen en filosofen. Hans Dijkhuis slaagt er tevens in de opvattingen over monarchie en filosofie in verschillende contexten weer te geven: politiek, ethiek, staatsinrichting.

De machtige filosoof is een must voor studenten en docenten filosofie, geschiedenis, politicologie en bestuurskunde. Het is origineel van opzet, toegankelijk geschreven en daardoor ook voor een breed publiek interessant.

Bestellen

Bestel 'De machtige filosoof' bij Bol.com € 42,9 Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.