De machtsfabriek

-
Auteur: Robert Littell

Categorie:Thrillers & Fantasy / Onderwerp: Detective & Spionage -
Cover van het boek 'De machtsfabriek' van Robert Littell
Uitgever Bruna
Uitgavejaar 2002
ISBN139789022986349
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Wanneer Jack McAuliffe, Leo Kritzky en Elliott Winstrom Ebbitt II gerekruteerd worden als agent voor de CIA komen ze in een andere wereld terecht. Ze zullen hun dagen slijten in dubbellevens en leren omgaan met de gewetenswroeging die voortkomt uit de kennis van gruwelijke plannen en geheimen. Gebonden aan de wet en vaak gehinderd door de luimen van de Amerikaanse president vechten ze mee in de Koude Oorlog, met een stijfkoppige toewijding die aan het ongelooflijke grenst.

Hun loopbaan voert hen over het gehele wereldtoneel van de moderne geschiedenis. Van Berlijn - het front van de gistende Koude Oorlog - naar de Russische inval in Hongarije. Van Cuba - met de rampzalige operatie Varkensbaai - naar Afghanistan, waar moslimfundamentalisten de pionnen zijn in het machtsspel tussen Oost en West. Van de val van Gorbatsjov en het sovjetcommunisme naar het Washington, Londen en Rome van deze tijd.

Soms slaan de agenten van de CIA een slag, soms lijkt de KGB de overhand te krijgen. Maar wie vecht eigenlijk aan welke zijde? Het werk van Jack, Leo en Ebby staat onder druk door het verraad van een dubbelspion met de codenaam SASJA, die zich een plaats heeft verworven binnen de CIA. De jacht op deze mol, waar rivalen en bondgenoten als de Britse M16, de Russische KGB en de Israƫlische Mossad bij betrokken zijn, vormt het hart van deze grootse spionageroman over de meest geheime, complexe en machtige organisatie ter wereld.

Bestellen

Bestel 'De machtsfabriek' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.