De Madonna s van Leningrad

-
Originele titel: The Madonna S Of Leningrad
Auteur: Debra Dean

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans -
Cover van het boek 'De Madonna s van Leningrad' van Debra Dean
Uitgevers Bruna, Bruna
Uitgavejaar 2006
ISBN139789022991121
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Marina, een Russische vrouw op leeftijd, raakt door de ziekte van Alzheimer haar grip op de werkelijkheid kwijt. Steeds vaker denkt ze terug aan de Hermitage, waar ze vroeger rondleidingen gaf.
In gedachten is ze terug in Leningrad en herbeleeft het beleg van de Duitsers in 1941, met de gruwelijke, allesverwoestende bombardementen op de stad.
Ze probeert de moed erin te houden door haar geheugen te trainen en telkens alle kunstwerken weer op de lege plekken in de Hermitage terug te zetten. Des te wranger is het dat nu haar geheugen wordt aangetast.
Maar hoezeer ze ook probeert de beelden van de schatten terug te halen, langzaam wordt duidelijk dat ze de grip op het verleden aan het verliezen is.

De madonna's van Leningrad is het romandebuut van Debra Dean. Ze heeft hiermee een roman geschreven in de traditie van de klassieker Hersenschimmen van Bernlef.
Een aanrader voor liefhebbers van kunst en van de Hermitage van Sint Petersburg in het bijzonder.

'Een onvergetelijk verhaal over liefde, overleven en de kracht van de verbeelding in zeer moeilijke omstandigheden. 'Stijlvol en po√ętisch, een zeldzaam boek dat je als een schat zou willen koesteren en voor jezelf zou willen houden, maar dat je wel moet delen met anderen.' - Isabel Allende

Bestellen

Bestel 'De Madonna s van Leningrad' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.