De Magie van Rome

-

NOS-correspondent in Italie over Rome: de stad van Caesar en Carvaggio, vam Borromini en Bruno. Van chaotisch verkeer, brede boulevards en intieme achterafstraatjes. Van Protserige barok en ontroerende eenvoud.

Auteur: A. Vreede

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Biografieën & Memoires 477
Cover van het boek 'De Magie van Rome' van A. Vreede
Uitgevers De Rode Kamer, Rode Kamer, de, Rode Kamer
Uitgavejaar 2011
ISBN139789078124986
TaalNederlands
TypeDigitaal boek

Samenvatting

Rome is de stad van Caesar en Caravaggio, van Borromini en Bruno. Van chaotisch verkeer, brede boulevards en intieme achterafstraatjes. Van protserige barok en ontroerende eenvoud.
Van Kerk en van corruptie, van politiek en dolce vita. Rome is voor velen een balsem voor de ziel en voor sommigen een liefde voor het leven. Auteur Andrea Vreede neemt de lezer mee op een reeks wandelingen in het voetspoor van bekende en minder bekende inwoners van Rome. Op een reis door de tijd in een stad waar iedere steen een verhaal vertelt.

Andrea Vreede (Amsterdam, 1962) vestigde zich in 1993 als archeoloog en tolk-vertaler Italiaans in Rome. Een aantal jaren reisde ze als gids voor het culturele toerisme heel Italië door. In 2002 belandde ze in de journalistiek als correspondente in Italië voor het NOS Journaal.

Vierde deel in een serie van NOS Correspondenten over hun stad.
Het eerste deel Waar is de Muur? van Margriet Brandsma verscheen april 2006 en werd binnen 1 week herdrukt (oplage 6.000 exemplaren). Het tweede deel Moskou is een gekkenhuis verscheen in november vorig jaar. Ook de belangstelling hiervoor was groot. Peter d'Hamecourt maakte een tournee langs talloze boekhandels en media.
Najaar 2007 verschijnen twee nieuwe delen: Thomas Loudon – Amman en Rop Zoutberg – Madrid

Geschikt voor: Alle e-readers te koop bij bol.com (of compatible voor PDF of ePub). Telefoons en tablets met Google

Bestellen

Bestel 'De Magie van Rome' bij Bol.com € 9,95 Direct beschikbaar
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.