De Majoor En Mevrouw Ali

-
Originele titel: Major Pettigrews Last Stand
Auteur: Helen Simonson

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans 5967
Cover van het boek 'De Majoor En Mevrouw Ali' van Helen Simonson
Uitgevers Atlas-Contact, Mouria
Uitgavejaar 2010
ISBN139789045889993
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Misschien is majoor Pettigrew niet meer van deze tijd. Zijn minutieus onderhouden golftas ziet er nog net zo uit als op de dag dat zijn vader hem deze schonk, zijn thee is sterk en met melk en hij koestert het pistool dat zijn vader hem ooit naliet, en waarvan zijn broer een 'zusterexemplaar' heeft.

Maar de Engelse plattelandswereld van de majoor blijkt niet bestand tegen de moderne tijd: het dorp verandert door de komst van steeds meer mensen uit de stad en zijn zoon, die in Londen werkt, is voornamelijk uit op zijn geld om een 'pittoreske cottage' in de buurt te kunnen kopen. Zijn Amerikaanse schoondochter beschouwt hem op z'n best als een oubollige vriendelijke sul.

Zelfs op zijn oude vertrouwde golfclub heerst de moderne tijdgeest: de jaarlijkse feestavond met aangename muziek en een menu van steak en aardappelen is vervangen door een rijk gedecoreerde thema-avond.

Nu alles wat hem dierbaar lijkt weg te vallen, moet hij in actie komen om te behouden wat hem lief is en te krijgen wat hem toekomt.

De enige persoon die Majoor Pettigrew lijkt te begrijpen is de eigenaresse van de buurtwinkel, mevrouw Ali, met wie hij een voorkeur voor de schrijver Rudyard Kipling (Jungleboek) en goede omgangsvormen deelt.

Bestellen

Bestel 'De Majoor En Mevrouw Ali' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.