De mammoetkaas

-
Auteur: Sheri Holman

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans -
Cover van het boek 'De mammoetkaas' van Sheri Holman
Uitgever Anthos
Uitgavejaar 2004
ISBN139789041408044
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

`Een schrijfster met een uitzonderlijke, rijke en vruchtbare verbeelding.´ - The New York Times
Het prachtig geschreven De mammoetkaas, met zijn warme en bruisende personages, vertelt hoe er in het stadje Three Chimneys feest gevierd wordt vanwege de geboorte van de elf baby´s die Manda en James Frank na een vruchtbaarheidsbehandeling in één keer op de wereld hebben gezet. Het stadje geniet van de opwinding en de publiciteit rond het bezoek van de hervormingsgezinde presidentskandidaat Adams Brooke, die naar de zuigelingen komt kijken.
In de loop van het jaar sterft echter de ene na de andere baby en zoekt de gemeenschap een vorm van verlossing en verbroedering door een symbolische reuzenkaas te maken en die naar Washington te brengen als geschenk voor de zojuist tot president gekozen Brooke. De kaas wordt gemaakt door Margaret Prickett, een alleenstaande moeder en kaasboerin die haar eeuwenoude boerderij van de ondergang probeert te redden en steeds verder wegzakt in schulden en wanhoop.
Sheri Holman weeft de levens in Three Chimneys naadloos door elkaar en duikt in de onontkoombare familiegeschiedenissen van haar hoofdpersonen, tijdens hun worstelingen met godsdienst, scheiding, politiek en onbeantwoorde liefdes.
Sheri Holman woonde als kind op het platteland maar woont tegenwoordig in Brooklyn, New York. Ze schreef eerder Een gestolen tong, dat in elf talen werd vertaald, en De schaduw van het oog, een bestseller in de VS en genomineerd voor de IMPAC Dublin Literary Award.
`Fantasierijk (...) tragikomisch (...) Een begaafd schrijfster. Sheri Holman heeft een knappe roman geschreven over plicht en opstand en de manieren die wij aanwenden om de wonden van de geschiedenis te helen.´ - Anita Shreve, Book Magazine
`Een schrijfster met een uitzonderlijke, rijke en vruchtbare verbeelding.´ - The New York Times

Bestellen

Bestel 'De mammoetkaas' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.