De man die 65 miljard stal

-

de ondergang van Bernard Madoff

Originele titel: Too Good To Be True
Auteur: Erin Arvedlund

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Literatuur overig 2123
Cover van het boek 'De man die 65 miljard stal' van Erin Arvedlund
Uitgever Bert Bakker
Uitgavejaar 2009
ISBN139789035135499
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Nederlandse particulieren, investeerders en banken hebben meer dan 2 miljoen euro verloren in de megafraude van de Amerikaanse handelaar Bernard Madoff. Ondanks de enorme ophef en media-aandacht rond deze oplichter blijft de man een mysterie. Waar en wanneer veranderde zijn 'schone' zaak in een miljardenfraude? Hoe hield hij zijn slimme investeerders voor de gek? Wie kende de waarheid?

Het antwoord op deze vragen komt van Erin Arvedlund. Al in het voorjaar van 2001 zette zij haar vraagtekens bij de onverklaarbare opbrengsten van Madoffs hedgefondsen. Helaas was niemand bereid te geloven dat er iets mis was met de handelingen van de vriendelijke en bescheiden Madoff.
Arvedlund laat zien dat hij een spel speelde waarbij hij zich een meester toonde in het vertellen van leugens die mensen graag wilden horen. In dit boek brengt zij de waarheid boven tafel. De man die 65 miljard stal beschrijft het dramatische verhaal van leven en daden van de grootste oplichter aller tijden.

Erin Arvedlund werkte op Wall Street en is parttimejournalist voor The New York Times en The Wall Street Journal. Ze debuteert met dit boek over de opkomst en ondergang van massaoplichter Bernard Madoff.

'Dit boek is een schitterend document over de hebzucht van investeerders die zich vrijwillig voor de gek laten houden.' - the washington post

'Rake observaties van een diepgravende journaliste.' - the new york times

Bestellen

Bestel 'De man die 65 miljard stal' bij Bol.com € 7,9 3-4 werkdagen
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.