De man die bang was voor visjes / druk 1

-

over verborgen angsten en dwangstoornissen

Auteur: Harry J.M. Klumper

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Geneeskunde 498
Cover van het boek 'De man die bang was voor visjes / druk 1' van Harry J.M. Klumper
Uitgevers SWP, Uitgeverij Swp B.V., Swp
Uitgavejaar 2003
ISBN9066655186
ISBN139789066655188
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Als je voortdurend de neiging hebt om je ontlasting te controleren op aanwezigheid van witte pitjes en als je daarbij je vrouw inschakelt om, met gebruik van vork en zaklantaarn, je oordeel bevestigd te krijgen, dan heb je een probleem.
Zo ook als je bang bent voor bloed of sperma, en wel zodanig dat je niet meer uit eten durft te gaan, omdat de kok misschien wel in zijn vingers heeft gesneden of omdat hij het mogelijk niet zo nauw genomen heeft met de hygiƫne na gebruik van het toilet.
In zulke gevallen spreken we van een angststoornis. En hoewel tegenwoordig iets als hoogtevrees algemeen aanvaard is, zijn er nog vele angsten waar een taboe op rust. Angsten waar men niet over spreekt, maar des te meer onder lijdt.

Bijna tien procent van de bevolking lijdt op enigerlei wijze aan een angststoornis. Onder hen zijn velen die er pas na jaren over durven te spreken. Mensen met angstklachten zullen zich in de verhalen in dit boek kunnen herkennen. Door de ontdekking kennelijk niet de enige te zijn, kan een weg vrij worden gemaakt om over de angstklachten te spreken. Diverse angststoornissen komen aan de orde in dit boek waarbij ook de behandelvormen aandacht krijgen die bij dergelijke klachten worden ingezet. De auteur heeft niet de bedoeling gehad een zelfhulpboek te schrijven, wel om helderheid te verschaffen over diverse begrippen, die samenhangen met angststoornissen en hun behandeling, waardoor dit boek ook uitermate geschikt is voor lezers die zelf geen last hebben van dergelijke angsten, maar wel mensen kennen in hun directe omgeving die hiermee kampen.

Bestellen

Bestel 'De man die bang was voor visjes / druk 1' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.