De man die in 70 het kruis overleefde / druk 1

-
Auteur: F. Vermeiren

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Theologie 118
Cover van het boek 'De man die in 70 het kruis overleefde / druk 1' van F. Vermeiren
Uitgevers V.U. Uitgeverij, VU uitgeverij
Uitgavejaar 2007
ISBN9086590845
ISBN139789086590841
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Jezus is in 33 gekruisigd, wordt algemeen aangenomen. Volgens Frans Vermeiren klopt dat niet. Hij heeft sterke aanwijzingen dat Jezus in 70 is gekruisigd, vlak voor de val van Jeruzalem. Hij leidt dat onder andere af uit de geschriften van de joodse geschiedschrijver Flavius Josephus. Aan de hand van diens getuigenissen lanceert hij een verrassende lezing van het Nieuwe Testament. Volgens Vermeiren is Jezus een charismatische leider in de opstand tegen de Romeinen, die door ingrijpen van Josephus van het kruis wordt gered. Deze redding wordt al snel omgevormd tot een mythe, om voor de Romeinen te camoufleren dat het christendom zijn ontstaan vindt in een revolutionaire beweging.
Vermeiren toont ons niet alleen een menselijker Jezus, hij plaatst ook de raadselachtige Paulus in een nieuw daglicht. Zijn politieke analyse van de toenmalige gebeurtenissen maakt zelfs van het mysterieuze bijbelboek Openbaringen een begrijpelijke tekst.

'Ik adviseer ge├»nteresseerden kennis te nemen van dit opmerkelijke boek. Bij tijd en wijle had ik het gevoel verdiept te zijn in een goede thriller.' – Prof. dr C.J. den Heyer in het voorwoord.

'Hoe bizar zijn plot ook lijkt, Vermeirens redenering is aanstekelijk en plausibel, zijn argumenten deugen en zijn boek leest als een spannende whodunnit.' – Gert J. Peelen in de Volkskrant.

Bestellen

Bestel 'De man die in 70 het kruis overleefde / druk 1' bij Bol.com € 19,9 Vandaag besteld, woensdag in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.