De man die naar paarden luistert

-
Auteurs: Monty Roberts, E. Middel

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Exacte wetenschappen -
Cover van het boek 'De man die naar paarden luistert' van Monty Roberts en E. Middel
Uitgever Ooievaar
Uitgavejaar 2001
ISBN9057135957
ISBN139789057135958
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

'Iemand die een paard kan laten presteren is nog geen groot trainer. Een groot trainer is iemand die weet te bereiken dat een paard dat wil.'

Wie 'paardenfluisteraar' Monty Roberts aan het werk ziet, krijgt de indruk dat hij beschikt over magische krachten, maar zijn verbazingwekkende 'gevoel voor paarden' is gebaseerd op een levenslange ervaring. Hij begon met paardrijden toen hij twee was. Op zijn dertiende trok hij in z'n eentje de woestijn van Nevada in om daar wilde paarden te observeren. Zijn hele verdere leven heeft hij met paarden gewerkt: hij heeft ze getraind, hun gedrag bestudeerd, hij heeft ze getemd, voor ze gezorgd en uiteindelijk hun taal geleerd.

In De man die naar paarden luistert beschrijft Monty Roberts niet alleen zijn fascinerende levensverhaal - van zijn vriendschap met James Dean tot de indrukwekkende demonstratie die hij voor het Engelse koningshuis gaf - maar maakt hij bovenal duidelijk hoe diep zijn liefde en begrip voor paarden zijn. Door zijn omgang met veel verschillende paarden heeft hij langzamerhand hun taal geleerd en de methode ontwikkeld waarmee hij zijn 'wonderen' verricht. Volgens Monty Roberts kan iedereen dit leren. In dit boek, dat is geïllustreerd met foto's van zijn manier van werken, legt hij uit hoe.

Bestellen

Bestel 'De man die naar paarden luistert' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.