De man die nergens vandaan kwam

-
Auteurs: Bernard Ollivier, I. Ollievier

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Biografieën & Memoires -
Cover van het boek 'De man die nergens vandaan kwam' van Bernard Ollivier en I. Ollievier
Uitgevers Atlas Uitgeverij, Uitgeverij Atlas Contact B.V., Atlas-Contact
Uitgavejaar 2004
ISBN139789045010601
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Het is een tragisch verhaal: eind jaren negentig was Tony Blair een sterke leider met een visie, een man die vertrouwen en geloofwaardigheid uitstraalde, een politicus naar wie de Brit bereid was te luisteren. Dat is nu allemaal weg. Slechts dertig procent van de Britten gelooft nog in hem. Hij is zijn Labourpartij tot last geworden. In de pers worden scherpe vragen over hem gesteld: staat hij op de rand van de waanzin? Is hij een conservatief die verdwaald is in de Labourpartij? En waarom sleurde hij zijn land mee in een oorlog die niemand wilde?

Ivan Ollevier zoekt antwoorden op die vragen, in een boek dat tegelijk een portret is van het moderne Groot-Brittannië. Want De man die nergens vandaan kwam is ook het verhaal van de Britse samenleving en haar excentrieke kantjes: wurgseks, bisschoppen die niet geloven in God, politiek als veredelde vorm van straatvechten, spindoctors en sinistere samenzweringen.

Ivan Ollevier (Veurne, 1960) volgt de Britse politiek voor de nieuwsdienst van de vrt-televisie. Eerder verscheen van hem Intieme wraak, over het conflict in Noord-Ierland.

Bestellen

Bestel 'De man die nergens vandaan kwam' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.