De man die onzichtbaar wilde blijven

-

De Jacht Op Meester-Witwasser Robert Jan Doorn

Auteurs: J. Libbenga, Arnoud Groot

Categorie:School & Studie / Onderwerp: School & Studie overig 357
Cover van het boek 'De man die onzichtbaar wilde blijven' van J. Libbenga en Arnoud Groot
Uitgever Nieuw Amsterdam
Uitgavejaar 2007
ISBN9046802299
ISBN139789046802298
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Geruchtmakende biografie over de 'grootste witwasser ter wereld' (Forbes), 's lands eerste echte 'bankier van de onderwereld'

In de jaren tachtig probeerde hij een belastingparadijs op de Nieuwe Hebriden te cre‰ren. De staatsgreep die daaraan voorafging was wereldnieuws. Kort daarna noemde het Amerikaanse zakenblad Forbes hem 'de grootste witwasser ter wereld'. Sindsdien is Robert Jan Doorn een van Nederlands meest omstreden zakenmannen.
Dertig jaar lang dook zijn naam met grote regelmaat op in verband met fraudeaffaires van ongekende omvang: het opmerkelijke monopolyspel rond een van de grootste onroerendgoedportefeuilles van Nederland, zwartgeldrekeningen van de Amerikaanse maffia in Zwitserland, de verbeten jacht op een verborgen nazischat nabij Praag, enorme aandelenzwendels in de Verenigde Staten, Canada en Engeland en zijn escapades in het Liberia van dictator Charles Taylor.
Toch wist de 'Sluwe Vos van 's-Graveland' zich al die jaren in de schaduw van het grootkapitaal te verschuilen, al liep een poging om een heuse zeppelin te bouwen eind jaren negentig stuk op zijn omstreden reputatie. Justitie maakt al jaren jacht op hem, maar ging pas najaar 2006 tot strafvervolging over, na een mogelijke miljoenenzwendel met vervalste huurcontracten.
De man die onzichtbaar wilde blijven schetst de unieke leefwereld van Robert Jan Doorn, zijn uitgestrekte landgoed, zijn honderden schimmige vennootschappen tot in de verste uithoeken van de wereld en zijn spilfunctie in een wijdvertakt netwerk tussen boven- en onderwereld.

Bestellen

Bestel 'De man die onzichtbaar wilde blijven' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.