De matrix code / druk 1

-
Auteurs: Maarten J. Verkerk, Bart Cusveller

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Filosofie -
Cover van het boek 'De matrix code / druk 1' van Maarten J. Verkerk en Bart Cusveller
Uitgever Buijten en Schipperheijn B.V.
Uitgavejaar 2007
ISBN9058812774
ISBN139789058812773
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Waarom trekken films als The Matrix, Star Trek en Star Wars zoveel bezoekers? Welke snaar weten deze populaire films bij de westerse mens te raken? Welke betekenis heeft het dat techniek in zulke films zo'n grote rol speelt in het vertrouwen in de toekomst?
Sciencefiction is een bijzonder geschikt genre om een aantrekkelijke en spannende film te maken. Maar in deze films schuilt ook een diepe waarheid over de mens: ons leven wordt gekenmerkt door een technische cultuur. Techniek wordt in steeds meer opzichten van belang en roept tegelijk steeds meer vragen op over de invloed van de techniek op ons bestaan.
Met het oog op deze vragen analyseren drie christelijke filosofen in dit boek een aantal sciencefictionfilms. Zij gaan na wat zulke films ons leren over de cultuur waarin we leven en over filosofische vragen die daarin tot uiting komen. Onder de oppervlakte van populaire films als The Matrix, Star Trek en Star Wars blijken opeens onderwerpen te liggen als geloof en rede, goed en kwaad, authenticiteit en kunstmatigheid, schijn en werkelijkheid, etc. De auteurs maken daarbij ruim gebruik van de reformatorische wijsbegeerte. Het enige boek dat Herman Dooyeweerd in een adem noemt met Arnold Schwarzenegger en Obi-Wan Kenobi!

Bestellen

Bestel 'De matrix code / druk 1' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.