...en er zij KLEUR !

-
Auteur: A. Velderman

Categorie:Kind & Jeugd / Onderwerp: Poëzie, Rijmpjes & Versjes -
Cover van het boek '...en er zij KLEUR !' van A. Velderman
Uitgever Troubabour, Uitgeverij
Uitgavejaar 2008
ISBN9077754342
ISBN139789077754344
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Voor Anneke Velderman zijn dichten, schilderen, filmen en fotograferen in wezen allemaal varianten op één en hetzelfde thema: intuïtief verwerken van het "zien" van Het Verhaal door de diverse disciplines met elkaar in dialoog te laten treden.

In gedichten en schilderijen wordt de legende herverteld van Mensenkind die met een hoofd vol dromen onbevangen de wereld intrekt maar al snel tot de ontdekking komt dat hij zicht dient aan te passen aan de verwachtingen van de maatschappij. Hoe gaat Mensenkind hier mee om?

Als Mensenkind vraagt "waarom? waarom moet ik mijn dromen inleveren?" dan blijkt het verrassende antwoord van de Grote Mensen veelal te zijn: "omdat dat nou eenmaal zo hoort: ik heb het ook moeten doen. Maarre... als je echt veel liever idealen waar maakt dan nuttig doet, dan heb ik hier nog een paar idealen die ik niet waar mocht maken, doe jij dat dan maar voor mij..."

Dan staat Mensenkind pas echt alleen, helemaal alleen zonder zijn eigen dromen in de duisternis van de eenzaamheid, stomgevallen, zonder woorden.

En dan in die stilte komt Mensenkind er opnieuw achter dat hij naar de wereld is gegaan om zelf zijn eigen weg te vinden. De dromen ontwaken weer. En door het vele nuttige harde werken dat hij voor het waarmaken van andermans dromen heeft moeten leren is hij nu ook in staat om zijn eigen dromen te realiseren, om op zijn eigen manier zijn leven in te kleuren - kleur te geven aan het leven van de mensen om hem heen in de gewone wereld van alledag. De wereld te herscheppen in kleur: "... en er zij KLEUR!"

Geschikt voor: 13 - 15 jaar

Bestellen

Bestel '...en er zij KLEUR !' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.