Hakken, snijden, wokken

-

mijn leven achter het fornuis in New York, Hanoi, Tel Aviv en Parijs

Originele titel: Four Kitchens
Auteur: Lauren Shockey

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Literatuur overig 1430
Cover van het boek 'Hakken, snijden, wokken' van Lauren Shockey
Uitgevers Atlas-Contact, Uitgeverij Mouria, Mouria
Uitgavejaar 2011
ISBN139789045802121
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Hakken, snijden, wokken is een smakelijke en vermakelijke wereldreis voor kookgekken en lekkerbekken - met tongstrelende recepten. Lauren Shockey volgde de befaamde kookschool van het French Culinary Institute in New York. Ze leerde er de fijne kneepjes van het zouten en kruiden, en hoe je worteltjes in keurige blokjes snijdt; ze leerde bakken en stoven en bier drinken als een man. En ze kwam er tot de ontdekking dat je pas werkelijk leert koken wanneer je in een echte restaurantkeuken werkt. Dus besloot ze een jaar lang stage te gaan lopen in vier restaurants, verspreid over de wereld. Lauren begon in haar eigen stad New York, in de moleculaire keuken van Wylie Dufresne. Daarna volgden Vietnam (omdat ze dol is op Vietnamees eten), Israël (voor de mediterrane keuken) en Parijs (geen toelichting nodig), waar ze werkte in een beroemd sterrenrestaurant. Op elke plek vond ze nieuwe uitdagingen, zoals taalbarrières, wantrouwen tegenover een vrouw in de keuken, of ongevraagde avances. Maar ze leerde met de dag, en stap voor stap kreeg ze meer zelfvertrouwen en leek haar droom van een eigen restaurant dichterbij te komen. De vier delen van het boek worden elk afgesloten met enkele recepten uit de beschreven restaurants. Lauren Shockey woont in New York. Ze is kok en culinair journalist. Haar artikelen verschijnen onder meer in The New York Times Style Magazine, Gastronomica en ELLEgirl.

Bestellen

Bestel 'Hakken, snijden, wokken' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.