Hard gras / 39

-


Categorie:Literatuur / Onderwerp: Literatuur overig -
Cover van het boek 'Hard gras / 39'
Uitgevers Veen, Veen, L.J.
Uitgavejaar 2004
ISBN139789020406542
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Voor deze uitgave van Hard Gras 39 hebben Nederlandse en Duitse auteurs teksten geschreven over de WK-finale voetbal in 1974. Het nummer, gemaakt in samenwerking met het Goethe Instituut: alle teksten zijn zowel in het Nederlands als in het Duits afgedrukt.
De Nederlandse auteurs zijn Simon Kuper, Hugo Borst, Joris Moens, Anna Enquist, Barber van de Pol en Theun de Winter, de Duitse Diedrich Diederichsen, Georg M. Oswald en Christoph Dieckmann, Dirk Kurbjuweit en Dietmar Jacobs. Met cartoons van Guido Schröter, Gerrit de Jager en Janneke Huijnk.
Hoe verschillend de associaties zijn die de beruchte finale van 1974 oproept blijkt nergens duidelijker dan uit deze teksten: bijvoorbeeld het bombardement van Rotterdam (Hugo Borst), het bezoek van Bernd Hölzenbein en Johnny Rep aan Rotterdam in 2004 (Simon Kuper), de politieke veranderingen in Duitsland in de jaren zeventig en hun invloed op het voetbal (Diedrich Diederichsen) of belevenissen met twee asociale voetbalfans in een klein Duits dorpje vlakbij de grens (Dietmar Jacobs). De Oost-Duitser Christoph Dieckmann vraagt zich af waarom hij in 1974 eigenlijk geen fan van het Nederlandse nationale elftal was.

Bestellen

Bestel 'Hard gras / 39' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.