Hard gras / 48

-
Auteur: Hugo Borst

Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Balspelen -
Cover van het boek 'Hard gras / 48' van Hugo Borst
Uitgever Nieuw Amsterdam
Uitgavejaar 2006
ISBN9046800962
ISBN139789046800966
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Met deze Hard gras nestelt Marcel van Roosmalen zich met één sprong in het domein van de humor. Zijn portret van de professionele voetbalclub Vitesse is geschreven met het deadpan oog van de oerkomische verhalenverteller. Zelf lacht de schrijver nergens om. Hij noteert slechts de absurditeiten van het voetbalbestaan, dat als elk ander leven doortrokken is van het menselijk tekort. Wie daar een compromisloos oog voor heeft, ziet niet alleen de lach maar dwars erdoorheen de tragiek.

Je hebt het niet van mij is een werk voor de fijnproever. Het staat als een huis in het rijtje Hard gras-klassiekers als De Coolsingel bleef leeg door Hugo Borst en Het mooiste leven door Kees 't Hart.

Marcel van Roosmalen komt al vanaf zijn twaalfde bij Vitesse, aanvankelijk aan de hand van zijn vader. Sinds 1989 heeft hij een seizoenkaart. Dit jaar in de boezem van de club heeft zijn liefde niet gebroken. Volgend jaar gaat hij weer, hoewel niet vooraan in de rij. Uit angst voor de 'aanbieding' dat de eerste zoveel seizoenkaarthouders 200 euro korting krijgen op een laser-behandeling van hun ogen.

Bestellen

Bestel 'Hard gras / 48' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.