Hard gras / 68

-

Onder redactie van Hugo Borst, Matthijs van Nieuwkerk en Henk SpaanCategorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Balspelen 64
Cover van het boek 'Hard gras / 68'
Uitgever Nieuw Amsterdam
Uitgavejaar 2009
ISBN139789046806166
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Het is een beetje sneu dat Miralem Sulejmani hier model staat voor Simon Kupers theorie, gestaafd met cijfers, dat het zinloos is om veel geld uit te geven aan een spits. In zijn boek Dure spitsen scoren niet wordt door de statistieken van de Engelse econoom Stefan Szymanski ondubbelzinnig aangetoond dat een voetbalclub beter kan investeren in spelers¬salarissen dan in dure transfers.
Niemand zal ontkennen dat de transfer van Sulejmani duur is geweest. Ook kan het geld vooralsnog moeilijk welbesteed wor¬den genoemd. Tot nu toe maakte hij twaalf doelpunten en gaf tien assists. Dat is niet goed en niet slecht maar wel beneden het niveau van een speler die 16,5 miljoen euro heeft gekost. Nog een verontrustend detail: hij speelde maar veertien complete wedstrijden, inclusief de Europese. Hoe lang zou de jongen zijn gescout? Had die fysieke kwetsbaarheid niet veel eerder aan het licht moeten komen?
Simon Kuper betoogt in zijn boek dat over mogelijke transfers altijd in comité moet worden beslist, zoals te doen gebruikelijk bij clubs als Heerenveen en Lyon, en dat deze nooit door één man mogen worden bepaald. Marco van Basten is verantwoordelijk voor meer dan puntenverlies bij Ajax.

Verder in dit nummer het definitieve voetbalverhaal uit Afrika. Het is geestig, onderhoudend, beeldend, prima geschreven en hopeloos op een vrolijke manier.

Bestellen

Bestel 'Hard gras / 68' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.