Hard gras / 75

-

Gouden pik

Auteur: Hugo Borst

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Literatuur overig 1461
Cover van het boek 'Hard gras / 75' van Hugo Borst
Uitgever Nieuw Amsterdam
Uitgavejaar 2010
ISBN139789046809044
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Het 75e exemplaar van Hard gras is verschenen. Wederom gevuld met prachtige voetbalverhalen. Het nummer opent met eerherstel voor Wesley Sneijder, die volgens Emiliano Fabbri als nummer 10 van Inter nu het meeste weg zou hebben van de nieuwe Lothar Matthäus.

En toen Javier Pastore, de nieuwe Argentijnse wondervoetballer, in de Siciliaanse derby tegen Catania drie goals voor Palermo maakte was Hard gras erbij. Dat noemen ze journalistieke feeling. Herman Joustra bezocht de roze shirts van Palermo in Stadio Renzo Barbera.
Frank Heinen memoreert hoe hij ooit tegen de A1 van Ajax speelde en constateerde dat Ryan Babel na het maken van twee doelpunten al in de zesde minuut werd gewisseld.

Nog meer nostalgie: Dries Muus werpt een blik op het verleden, toen hij al opgroeiend in de Utrechtse buurt Tuinwijk regelmatig de bal tussen zijn benen voelde gaan als Ismaïl Aissati weer eens meedeed. Raymond Cuijpers componeert verder aan zijn Sinfonia Nostalgia over zijn vervlogen voetbaldromen en Raf Sauviller haat en bewondert Francesco Totti, die zo slim was om mee te werken aan een boekje over zijn legendarische domheid.

Dat was het weer. Genoeg voetbalverhalen voor de koude decemberdagen.

Bestellen

Bestel 'Hard gras / 75' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.