Hard gras / No 69

-

Het geval Sneijder

Auteurs: Henk Spaan, Hugo Borst

Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Balspelen 57
Cover van het boek 'Hard gras / No 69' van Henk Spaan en Hugo Borst
Uitgever Nieuw Amsterdam
Uitgavejaar 2009
ISBN139789046806722
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Heeft succestrainer Dick Advocaat vroeger echt gewerkt voor Theo van der Burch, voormalig rechtsback bij ADO? Wat deed Dickie dan op het kantoor van de Haagse tapijthandelaar? Lees voor het antwoord op deze vragen het mooie verhaal van Peter de Waard over de twee minst glamoureuze rechtsbacks van het Nederlandse voetbal Piet Romeijn ('Hondenlul') en Theo van der Burch ('Kale').

Wie het ontroerende stuk over de in de knop gebroken loopbaan van Bob Dijkshoorn leest, denkt: 'Goh, jammer dat ik deze jongen
nooit zal zien voetballen.' Behalve het verslag van een ontoereikend vaderschap, is de genadeloze beschrijving van in alle opzichten falende jeugdtrainers bij AZ, ontluisterend. Schuilt in dit aandoenlijke artikel over door een profclub uitgeoefende terreur op tientallen onwetende gezinnen, een nieuw boek van Nico Dijkshoorn? Wij zouden het kopen.

En dan de lezenswaardige geschiedenis van het kampioenschap van Ajax in het laatste jaar van de Eerste Wereldoorlog door Erik Brouwer en het tot schaterlachen leidende verhaal over zijn leven met Maradona door Leo Verheul.
Het derde nummer van het zestiende seizoen van Hard gras is een feit.

Bestellen

Bestel 'Hard gras / No 69' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.