Hard Gras 80

-

Borst over Strootman

Auteur: Nvt

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Biografieën & Memoires 253
Cover van het boek 'Hard Gras 80' van  Nvt
Uitgever Ambo
Uitgavejaar 2011
ISBN139789071359804
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In dit nummer van Hard gras beleven de comeback van Hugo Borst als sportschrijver. Hoewel zijn verhaal over Kevin Strootman van Sparta gaat en Sparta geen voetbal is volgens Hugo, maar een deel van zijn leven. Hij mag de alibi's kiezen die hij wil, ze maken ons niet uit. Dit is een ouderwets Borstverhaal waarin hij de 21-jarige Strootman naar een vroege maar welverdiende plek in de heldengalerij van het Nederlandse voetbal schrijft.

Zeger van Herwaarden laat zien hoe goed het oog van Johan Cruijff was vooor voetbaltalent waarmee hij zijn voordeel kon doen. Wij herinneren ons met afgrijzen de aankoop van Jan Wouters. Wat moest Ajax met deze nazaat van zeer vroege volkeren? Maar Wouters kon echt goed voetballen, zagen we na een tijdje, iets wat Cruijff al veel eerder had bekeken. Zoals hij het talent onderkende van Blind, Winter, Arnold Scholten nota bene, Bakero, Beguitistain, Ferrer en nog veel meer van die ogenschijnlijke onooglijke opperdieren die later Europacups zouden winnen. Cruijff leidde niet op maar was een meesterscout, luidt de boodschap.

Ons nieuwe Belgische talent Filip Joos beschrijft de permanente teloorgaan van het Belgische voetbal dat zelfs niet kan winnen met potentieel grote spelers als Kompany, Hazard, Witsel en Mertens. Het Belgische elftal schreeuwt om een Louis van Gaal, zeggen wij.
Frank Heinen herdenkt op de van hem bekende vituoze manier de Wedstrijd van Twee Eeuwen Barcelona - Real Madrid van november 2010.
En Iris Koppe getuigt van haar liefde voor de keepster van het nationale elftal van Amerika, Hope Solo, van wie overigens hele nette naaktfoto's staan op de site van ESPN.

Bestellen

Bestel 'Hard Gras 80' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.