Hard Gras 81

-

Kuifjes In Amerika

Auteur: Nvt

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Biografieën & Memoires 254
Cover van het boek 'Hard Gras 81' van  Nvt
Uitgever Ambo
Uitgavejaar 2011
ISBN139789071359811
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Is het echt al meer dan vier jaar geleden dat David Beckham voor LA Galaxy ging voetballen? Dat we allemaal van onze stoel vielen bij het horen van die 250 miljoen dollar voor vijf jaar? Al snel bleek dat het publicrelationsapparaat van Beckham het bedrag een beetje had opgeschroefd om lekker veel op tv en in de krant te komen. Het voetbalsalaris bedroeg 6,6 miljoen dollar, of 4,5 miljoen euro, een bedrag waarvoor Messi en Cristiano Ronaldo hun veters niet willen strikken. Anderhalf jaar gelede kreeg Beckham in de MLS gezelschap van Thierry Henry, die bij de New York Red Bulls ging spelen voor slechts 3,5 miljoen euro per jaar.

Gek, maar zodra het over sport in de VS gaat, worden er meteen bedragen genoemd. Gelukkig is Henry een gewone jongen gebleven die met de trein naar de training gaat. Als hij handtekeningen moet uitdelen op een playground in een arme wijk, trekt hij er rustig een paar uur voor uit, zoals te lezen staat in dit meeslepende, door Erik Brouwer geschreven nummer van Hard gras, dat in zijn geheel gaat over de laatste twee seizoenen in de Major League Soccer.

Erik heeft heel wat op en neer gevlogen om alles van dichtbij te kunnen meemaken. Zelfs nam hij een keer samen met tachtig andere journalisten deel aan een telefonisch interview met Don Garber, de president van de MLS. Iedereen mocht één vraag stellen. Zo leert de journalist nederigheid. Brouwers reportage spitst zich toe op de tweestrijd tussen Beckham en Henry, tussen Los Angelos en New York.

Bestellen

Bestel 'Hard Gras 81' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.