Hard Gras 83

-
Auteur: Diverse auteurs

Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Sportverhalen 348
Cover van het boek 'Hard Gras 83' van Diverse auteurs
Uitgevers Ambo, Ambo/Anthos B.V.
Uitgavejaar 2012
ISBN139789071359835
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Op 25 april werd Johan Cruijff 65 jaar. Iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij het Nederlandse voetbal, is schatplichtig aan Cruijff. Dit geldt uiteraard ook voor ons.
Tenslotte zijn wij oud genoeg om Cruijff te hebben zien spelen in De Meer, het oude Olympisch Stadion, de Kuip en waar we ook naar toe moesten om het schichtige fenomeen te volgen. Samen met onze adverteerder komen we op bladzijde 127 terug op zijn verjaardag.
Eerder in dit nummer treffen we een prachtig en informatief verhaal van Tijn Sadée over corruptie, machtsmisbruik en het in stand houden van een staatsvriendelijke mythologie in Oekraïne. Daar geloven nog altijd veel mensen dat na een wedstrijd op 9 augustus 1942 tussen een selectie van Dynamo Kiev en een Duits team genaamd Flakelf ( Flak staat voor Flugzeugabwehrkanone), de Oekraïners na de overwinning zonder pardon werden afgemaakt door de Nazi's. Sadée toont aan hoe het huidige bewind geen enkele baat heeft bij het ontkennen van het verzinsel. Na het lezen van zijn verhaal kun je alleen maar concluderen dat Platini de EK 2012 misschien maar beter niet aan Oekraïne had kunnen toewijzen.
Verder een uitgebreid verslag door Jesse Wieten van zijn wanhopige reis niet helemaal naar het einde van de nacht maar wel tot in Tel Aviv, op zoek naar zijn held Haris Medunjanin.
Soms denkt hij hem even te hebben gevonden dan weer verdwijnt de grillige Bosnïer als een schaduw in de schemering.
Edwin Winkels brengt Xavi en Iniesta, de twee beste middenvelders ter wereld als we Özil even niet meerekenen, tot leven in een dialoog die nu eens niet met de voeten wordt gevoerd.

Bestellen

Bestel 'Hard Gras 83' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.