Hard gras 91 / Ibi antwoordt niet

-

voetbaltijdschrift voor lezersCategorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Sportverhalen 205
Cover van het boek 'Hard gras 91 / Ibi antwoordt niet'
Uitgevers Ambo, Hard gras
Uitgavejaar 2013
ISBN139789071359712
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Veel trainers, vooral in Nederland, doen lacherig om data-analyse in het voetbal. Toch zullen ze er allemaal aan moeten geloven om de competitie te kunnen volhouden. Niet dat het zeker is dat je een wedstrijd wint door slechts de aanwijzingen van de statistiek te volgen. In essentie blijft het voetbal in al zijn aspecten te onvoorspelbaar. Maar het staat vast dat Manchester City meer is gaan scoren uit corners nadat Mancini zijn op gevoel of op conservatisme gestoelde weerstand tegen de indraaiende corner had opgegeven.

Tijdens het Europees kampioenschap voetbal hadden de Duitse analisten gezien dat de Nederlandse centrale verdedigers te ver uit elkaar speelden. Zo werd Löw geïnstrueerd. En wat herinneren we ons? Hoe Schweinsteiger, overigens totaal losgelaten door van Bommel, de bal dwars door het midden stak op Gomez die scoorde. Een eenvoudig geval van goed gemaakt huiswerk door de coach.

Simon Kuper schreef een briljant stuk met voor Nederlandse begrippen baanbrekende informatie dat de wetenschap ook in het voetbal hier weer een stap dichterbij brengt.

Eva Staal is de Nederlandse Ann Tyler. Dit durven we te zeggen na het lezen van haar sublieme verhaal over de onbeantwoorde liefde van haar dochter voor Ibrahim Afellay. Het sentiment wordt geschuwd in de schone Nederlandse letteren. In Engeland en Amerika krijgt het gevoel ruim baan. In die zin is Eva Maria Staal een Angelsaksisch schrijfster inclusief het bij ons niet zo vaak vertoonde niveau.
Bestellen

Bestel 'Hard gras 91 / Ibi antwoordt niet' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.