Hard gras 92

-

hoe meneer Frits honderden joden reddeCategorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Sportverhalen 206
Cover van het boek 'Hard gras 92'
Uitgevers Ambo, Hard gras
Uitgavejaar 2013
ISBN139789071359729
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Özgan Akyol reisde voor ons weer eens naar Turkije waar hij een studie maakte van de club Kasimpasa, het vierde team van Istanboel. Hij zag Ryan Babel trainen en spelen, niet dankzij de medewerking van diens agent Winnie Haatrecht. Akyol betoont zich in dit stuk meer schrijver dan journalist.

Marcel van Roosmalen schreef over de laatste maanden van Theo Bos. Wij konden niet anders dan een schitterend hoofdstuk uit Het is zoals het is opnemen, hoewel je het nauwelijks een voorpublicatie kunt noemen nu het boek al twee weken in de winkel ligt. Maar van Roosmalen is Hard gras en wij zijn Van Roosmalen.

Het stuk over Dennis Bergkamp is een halve voorpublicatie. In Engeland is Stillness and Speed al uit, in Nederland verschijnt Bergkamp later deze maand.

Het coververhaal van Matty Verkamman behelst de rol van Frits Philips in de oorlog. Philips redde indirect honderden joden van de vernietiging. Verkamman is inmiddels in gesprek geraakt met de filmmakers Hanro Smitsman en Germen Boelens over een speelfilm naar aanleiding van dit artikel.

Bestellen

Bestel 'Hard gras 92' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.