Haremvrouw

-
Auteur: Janet Wallach

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romantische fictie -
Cover van het boek 'Haremvrouw' van Janet Wallach
Uitgevers Van Holkema & Warendorf, Unieboek | Het Spectrum
Uitgavejaar 2004
ISBN139789026983504
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

HAREMVROUW, Janet Wallach

In Haremvrouw neemt Janet Wallach ons mee naar de bedreigende en majestueuze wereld van het laat-achttiende-eeuwse Turkije en beschrijft op briljante wijze het leven van Aimée du Buc de Rivery. Deze beeldschone, ontwikkelde en eigenzinnige Française wordt door Algerijnse zeerovers buitgemaakt en komt uiteindelijk terecht in de harem van de Ottomaanse sultan in het Topkapi paleis in Istanbul.

De harem is een plaats van verwarrende vreemdheid, een gevangenis waarin honderden vrouwen hun leven leiden in ongelooflijke, decadente luxe, een wereld van jaloezie en verraad waarin meedogenloze vijanden opereren.

In deze wereld moet Nakshidil, zoals haar nieuwe naam luidt, zien te overleven. Aanvankelijk verzet ze zich hevig tegen haar slavernij en tegen de regels van het haremleven, totdat de eunuch Tulip zich over haar ontfermt. Hij helpt haar om haar lot te accepteren, leert haar de erotische vaardigheden die ze behoort te beheersen en zorgt ervoor dat ze de aandacht van de oude sultan trekt. Maar het is Selim, de opvolger van de oude sultan, die ook haar hart zal weten te veroveren…

Bestellen

Bestel 'Haremvrouw' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.