Harmonie der sferen

-
Auteur: Elizabeth Redfern

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Literaire thrillers -
Cover van het boek 'Harmonie der sferen' van Elizabeth Redfern
Uitgevers De Boekerij, Boekerij
Uitgavejaar 2001
ISBN9022530108
ISBN139789022530108
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Een enerverende historische thriller in de traditie van Caleb Carr, Ian Pears en Umberto Eco
Harmonie der sferen is een schitterende historische misdaadroman over spionnen en moordenaars, geheime codes en mysterieuze genootschappen.
Londen, 1795. In de donkere stegen van de stad wemelt het van de intriges en complotten. Engeland is in oorlog met zijn aartsvijand Frankrijk en spionage is aan de orde van de dag. Jonathan Absey van het ministerie van Binnenlandse Zaken is belast met de opsporing van de spionnen. Maar wanneer hij door de straten van Londen loopt, dwalen zijn gedachten af naar de onopgeloste moord op zijn vijftienjarige dochter. In een wanhopige poging beide zaken op te lossen, komt hij terecht bij een groep astronomen. Het is een vreemd genootschap dat zichzelf de Kring van Titius noemt. De leden hebben hun eigen zoektocht: naar een lang verdwenen ster in het heelal.
Wanneer Absey zich verdiept in dit mysterieuze genootschap ontdekt hij meer dan hij ooit voor mogelijk hield - niet alleen over spionnen en moordenaars, maar ook over geheime codes, over hartstochten die even onnatuurlijk als bezeten zijn, over familiebanden... en over hoe ver mensen gaan om deze te beschermen.
'Complexe plot, schitterend qua tempo. Harmonie der sferen is een prachtige historische roman, rijk aan details, met Dickensiaanse elementen in de beschrijving van Londen. Elizabeth Redfern heeft een opwindend debuut geschreven.' Martha Grimes

Bestellen

Bestel 'Harmonie der sferen' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.