Harry van Raaij

-
Auteur: Y. van den Busken

Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Sportverhalen -
Cover van het boek 'Harry van Raaij' van Y. van den Busken
Uitgever De Boekenmakers
Uitgavejaar 2007
ISBN9077740066
ISBN139789077740064
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Priester worden, dat is de voornaamste jongensdroom in het katholieke Haps. Even ambieerde Harry van Raaij een kerkelijke loopbaan, maar hij vond zijn heilige grond op en langs het voetbalveld. Hij speelde bij de Hapse Boys, was supporter van volksclub Eindhoven, en groeide als voorzitter van PSV uit tot nationaal voetbalicoon. Omdat hij een miljoenenclub leidde alsof het zijn familie was. Met veel succes.

Sportjournalist en voormalig PSV-watcher Yoeri van den Busken (1969) van De Telegraaf ging met Harry van Raaij terug naar zijn geboortegrond. Ze spraken uitvoerig over nederlagen en triomfen, schoonheidsfouten en toevalstreff ers, de dood en het leven. Over gewone en bijzondere mensen: zijn kinderen, de supporters, Romário, Fons Spooren en zichzelf. Het resultaat is een indringend portret van een persoonlijkheid die dreigt te verdwijnen uit de steeds zakelijker wordende voetbalwereld.

Met speciaal voorwoord op DVD door Erik van Muiswinkel, die zich nog één keer tot Van Raaij laat transformeren. Inclusief twee sketches uit Studio Spaan en nog diverse extra scènes.

Bestellen

Bestel 'Harry van Raaij' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.